Kırşehir’de, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bayram öncesi, oteller, şeker, çikolata, lokum, tatlı, unlu mamul satan ve üreten işletmelerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Gıda denetim ekipleri tarafından, riske dayalı denetim esasları çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde, gıda üretim ve satış yerleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerlemeciler, kuruyemişçiler ve toplu tüketim yerleri inceleniyor.

Kırşehir genelinde gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, “Normalde rutin olarak yaptığımız denetimleri Ramazan Bayramı öncesi halkımızın sağlığı açısında sıklaştırdık. Gıda ve Yem Şube Müdürümüz ve Gıda Mühendislerimiz öncülüğünde, İlimizin farklı bölgelerindeki tatlı, börek, pasta ve şekerleme satışını yapan yerleri ve imalatını yapan çok sayıda imalathane ve perakende satış yerlerinin denetimlerimiz aralıksız devam ediyor.” dedi.

Şahin, imalathaneleri baştan aşağı denetleyen gıda denetim görevlilerinin, işletmeleri bir sonraki denetime kadar eksikliklerini yerine getirmesi konusunda uyarılarda bulunduğu belirtti ve açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Üretim ve satış yapan işletmelerde eksiklikleri zamanında yerine getirenlere teşekkür ediyor, yerine getirmeyenlere ise Türk Gıda Kodeksi esaslarına göre idari para cezası uyguluyoruz. Aylık ve haftalık olarak rutin yaptığımız denetimler, Ramazan Bayramına birkaç gün kala sıklaştırdık. Çalışmalarımız sabah saatlerinde başlayarak geç vakitlere kadar devam ediyor. Vatandaşlarımızın şeker, çikolata, lokum alırken mutlaka son kullanma tarihleri ve ambalajlarına dikkat etsinler. Son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajları düzgün ürünleri tercih etsinler. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde mutlaka Alo 174 Gıda Hattı’na ihbar etsinler. Alo 174 Gıda Hattı, 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için açık bulunmaktadır. Biz müdürlük olarak anında o şikâyet edilen yerlere giderek orası ile ilgili denetimlerimizi gerçekleştiririz ve söz konusu işletmelere yasalar çerçevesinde işlem uygularız.