Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçede bir girişimci tarafından kurulan elma bahçesinde incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldı.

İlçeye bağlı Tahirbey mahallesinde son teknoloji ile modern tarım yatırımı yapan firma, 180 dönüm arazi üzerine 84 bin adet elma fidanı dikti. Her bir ağaçtan yıllık 60 kilogram rekolte hedefleyen firma elde edeceği binlerce ton elmayı ihraç ederek ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Göksun'da her yıl ortalama 100 bin adet elma fidanının toprakla buluştuğunu söyledi.

Göksun'un son yıllarda özellikle meyve tarımı anlamında ön plana çıktığına dikkat çeken Pehlivan, şunları kaydetti:

"Göksun elması kalitesi ve dayanıklılığı ile ülke genelinde ön planda olan bir elmadır. İlçemizde yatırım yapan firmaların elma rekoltemizin artmasında ve tanıtımında çok önemli katkıları olacağını hissediyoruz. Tarım ve hayvancılık ekonomisi ağırlıklı olan ilçemizde yapılan tarımsal faaliyetlerin bilimsel çalışmalar ışığında teknolojinin de kullanılarak yapılmasını önemsiyoruz. Bu konuda kaymakamlığımızın ve valiliğimiz bünyesindeki kurum ve kuruluşların her türlü desteğe hazır olduğunun bilinmesini istiyorum."

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise yapılan bu yatırımın Göksun ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

İlçede meyveciliğin önemini vurgulayan Aydın, ilçenin iklim yapısı bakımından ılıman ve soğuk ılıman iklim meyvesi olan elma için ideal bir üretim yeri olduğunu kaydetti.

Aydın, son yıllarda modern tekniklerle üretim yapılması ve tanıtım faaliyetleri ile birlikte tanınırlığı artan Göksun elmasının, dış pazarda özellikle Ortadoğu ülkelerinde iç pazarda ise Ege ve Marmara bölgelerinde tercih edildiğini ifade etti.