GSM operatörü Vodafone, Mayıs ayında ihale edilecek 4G ile ilgili önemli adımlar atıyor. Şirket, bu çerçevede bir deneme yaptı; 4G ağını ve ticari bir terminali kullanarak 900 Mhz bandında EGSM spektrumundan 68,5 Mbps sürati yakaladı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vekili Ara Yıldızlı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Vodafone Grubu, 30 seneye dayanan deneyimi ile tüm dünyada 2G ve 3G’de olduğu gibi 4G’nin de hayata geçmesinde önemli bir rol alıyor. Bu deneyim ve birikim ile faaliyet yürüttüğümüz 18 ülkede 2010’dan bu yana en iyi ve en kalifiye 4G hizmetini verebiliyoruz. Şu aşamada deneyimimizi Türkiye’ye taşımayı planlıyoruz ve bu amaçla 4G denemelerimizi aralıksız yapıyoruz. Bu amaçla 10 Temmuz 2013 tarihinde yaptığımız deneme ile 2.600 Mhz frekans bandında 40 Mhz bant genişliğinde tek modem kullanarak 300,1 Mbps’lik rekor sürate varan ilk operatör olmuştuk. Bu seviyede 3G ile 1 saat 15 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası 11 dakikada indirilebiliyor. Şu an da 900 Mhz bandında LTE denemesini ilk yapan operatör olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizde Mayıs ayında ihale edilecek 4G; 2G ve 3G spektrum bantlarından kullanılabiliyor. 900 Mhz bandı ise yaygın olarak GSM teknolojisi için kullanılıyor. Şu anda 10 ülkede 900 Mhz bandında 4G aktif olarak kullanılmakta olup, artan 4G uyumlu terminaller ile birlikte ileride kullanımının yaygınlaşacağı öngörülüyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak, 4G için yeni spektrum bantlarının yanı sıra var olan spektrum bantlarının da en iyi şekilde kullanılması için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Türkiye’de de 4G’ye yön verenler içinde yer almayı ve abonelerimize en iyi 4G hizmetini sunmayı hedefliyoruz.”