Sıcak yaz günleri yaklaşırken güneşin zararlı etkilerini önleyen bakım ürünlerinin satışları online alışverişte artış gösterdi.

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa’nın verilerine göre güneş bakım ürünleri, online alanda geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı. Güneş bakım ürünlerinin online satışları; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da yoğunlaşırken Sakarya ve Tekirdağ ise satışların artış gösterdiği diğer iller olarak öne çıktı. En çok tercih edilen ürünler ise yüzde 73 oranında 30 ve üzeri koruma faktörlü, yüzde 21 oranında 30’dan düşük koruma faktörlü ve yüzde 6 oranında güneş sonrası bakım ürünleri olarak sıralandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, güneş bakım ürünlerine ait satışların online alandaki artışının son derece sevindirici olduğunu söyledi. Safkan, "Tüketiciler güneşin zararlı etkilerine karşı her geçen gün daha da bilinçleniyor. Güneş ürünlerine olan rağbet, online alanda geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat artış göstermiş durumda. Yoğun olarak yüksek koruma faktörlü ürünlerin tercih ediliyor olması iyi bir gelişme. Bunun yanı sıra tüm gün güneşe maruz kalan cildin ihtiyacı olan nem ve bakımı sağlayan güneş sonrası ürünlere olan rağbetin de gelecekte artacağına inanıyoruz." dedi.