Güney Kore’deki tüm operatör şirketleri, tüm abonelik tarifelerini sınırsız arama ve mesajlaşma olarak değiştireceğini duyurdu.

Güney Kore'de internet kullanımının hızla artması, operatörleri internet paketi üzerine yoğunlaşmaya itti. Geçtiğimiz aylarda ülkedeki 3 büyük operatörden biri olan KT, tüm abonelik tarifelerini sınırsız arama ve mesajlaşma olarak değiştireceğini duyurmuş, cep tarifelerinin satın alınan internet paketine göre fiyatlandırılacağını açıklamıştı.

Dünyanın en hızlı internetinin kullanıldığı Güney Kore’de, KT’nin böyle bir uygulamaya gitmesi diğer operatör şirketlerini harekete geçirdi. İlk olarak LG sonrasında ise SK, cep tarifelerinin satın alınan internet paketine göre fiyatlandırılacağını açıklayıp, tüm paketlerdeki arama ve mesajlaşmanın sınırsız olduğunu duyurdu.

4G ve LTE ağının geniş olduğu ülkede, aboneler artık 4G ve LTE üzerinden birbiriyle görüşüyor. Hali hazırda 17 milyon abonesinin yüzde 65’inin LTE kullandığı Güney Kore’de, artık internet tarifeleri operatörlerin ana gündem maddesi haline gelmiş durumda.