Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'nı açıkladı. Program, bölgedeki araştırma, fizibilite ve planlama çalışmalarını destekliyor.

GMKA, geçen aylarda tamamladığı en büyük mali destek programının yanında diğer destek programlarıyla da Balıkesir ve Çanakkale'den gelecek projelere destek vermeye devam ediyor. Yeni açıklanan, tamamı 500 bin lira bütçeli program kapsamında bölgenin rekabet gücünü arttıracak ve kalkınmaya ivme kazandıracak, kritik öneme sahip fizibilite, araştırma ve planlama çalışmaları desteklenecek. 2015 yılında verilecek azami destek miktarı 100 bin lira olan Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'nda, GMKA tarafından sağlanacak azami destek yüzde 90 oranında olacak. Son başvuru tarihi 30 Kasım 2015, saat 17.00 olan programın faaliyet süresi üç ay olarak belirlendi. Faaliyet tekliflerinin, belirlenen önceliklerden en az birini kapsamına girmesi gerektiği belirtiliyor. GMKA'nın açıkladığı öncelikler şöyle: "Ar-ge ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi, ihracatın arttırılması, iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi ve sosyal imkanlar."

GMKA 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na kamu kurumları, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu kooperatifler, birlikler, bölgeler, siteler ve iş geliştirme merkezleriyle kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvurabiliyor.