Kamera, alarm gibi güvenlik ürünlerine talep büyüyor. Sektör temsilcileri, ekonominin durgunluğuna rağmen satışların yüzde 15-20 arttığına işaret ediyor.

19. ISAF Security Fuarı, 4. IT Security Fuarı ve 4. Smart Home Fuarı’nda bir araya gelen güvenlik firmalarına ilgi yoğun. Fuarda HD kameraları ve alarmları ile yer alan Koza Güvenlik’in Genel Koordinatörü Murat Aydın, satışlardan gayet memnun. Aydın, satışlarının geçen seneye göre yüzde 15-20 arttığını bildiriyor. Tüketicilerin kalifiye ürünler aldığını anlatan Aydın, şunları ifade ediyor:

“Daha evvel analog sistem vardı. Analog sistemde görüntünün netliğinden memnun değildi tüketiciler. Şu an otomasyon devreye girdi. IT sektörü ve IP grubu güçlendiği için görüntü netliği önemli oldu ve talepler arttı. Eski sistemler yerini yenilerine bırakmaya başladı. Bu da bizim gibi güvenlik firmaları için iyi oldu.”

Fuarda HD kameralarının yanı sıra alarm ile mobil takip ürünlerini tanıtan BİGES’in Satış Direktörü Utkan Türkmen’e göre de toplumun ve bireylerin güvenlik talebi artıyor. Türkmen, satışlar ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:

“Dünyada ekonomik durgunluk var. Tabii bunun ülkemizde de karşılığı var. Bir kere dolar artıyor. Malum güvenlik ekonomik sorunlardan en ufak payı alan sektör. Gerçi biz daha sektör de olamadık, üretimimiz kâfi oranda değil, ithalata dayanan bir sistem var. Ama satışlarımız artıyor. Ekonomik veriler olumsuz ancak bizim son dönemde yüzde 15 büyümemiz var. Yine de hedeflerin gerisindeyiz. Durgunluğun bizim süratimizi yüzde 8-10 kesti.”


17-20 Eylül tarihli 19. ISAF Security Fuarı, 4. IT Security Fuarı ve 4. Smart Home Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde devam ediyor. Fuarda Tayvanlı firmalar da bulunuyor, yeni ürünlerini sunuyor.

Araştırma şirketi Memoori’ye göre güvenlik sektörünün dünya büyüklüğü 2014’e göre yüzde 7,5 artıp 25 milyar dolar oldu. IP video ağları ve Asya’dan gelen talep büyümede önemli rol oynadı.