Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Türkiye'nin en büyük temalı parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı'nda bulunan Hayvanat Bahçesi’ni bayram tatili sürecinde 15 bin kişi gezdi. Hayvanat bahçesini gezen çocuklar, Selvi isimli zürafa yavrusunun 1 yaşına girmesi nedeniyle yapılan doğum günü pastasını keserek yedi.

Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi içerisindeki zürafalar Zeybek ve Zambak'ın yavrusu olan Selvi geçtiğimiz yıl 19 Temmuz'da dünyaya gelmişti. 15 aylık gebelik sürecinin ardından dünyaya gelen ve vatandaşların katıldığı anket sonucu Selvi ismi verilen zürafa yavrusu için doğum günü pastası kesildi. Hayvanat Bahçesi'nin maskotu haline gelen Selvi'nin doğum günü kutlamasına Hayvanat Bahçesi personeli ile Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret eden çocuklar katıldı. Çocuklar elleriyle besledikleri Selvi ile doğum günü anısına fotoğraf çektirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı, Ramazan Bayramı'nda da Kayseri'den ve çevre illerden gelen vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Arife gününden itibaren başlayan yoğunluk Ramazan Bayramı'nın 3. gününe kadar devam etti. Hayvanat Bahçesi Ramazan Bayramı boyunca 15 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı. Su Kayağı Parkı, Buz Pateni Pisti ve diğer üniteler ile birlikte toplam ziyaretçi sayısı 30 bini geçti.

Su Kayağı Parkı, Ramazan Bayramı boyunca yüzde 95 doluluk oranı ile çalışırken buz pateni pistinde bu oran yüzde yüzü buldu. Bayramda aileleri ile birlikte Anadolu Harikalar Diyarı'na gelen vatandaşlara girişleri esnasında Ramazan şekeri ikram edildi. Verilen hizmetten ve birbirinden güzel tesislerin Kayseri'de bulunmasından dolayı memnuniyetlerini belirten vatandaşlar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti.