Antalya Side'de eko turları başladı. Alman ekologlar Side Antik Kent'te eko turu yaparak, bölgede yetişen bitki türleri hakkında bilgi çalışması yaptı.

Almanya'nın Kuzey Ren Wetsfalya Eyaleti Düsseldorf Doğayı Koruma ve Ekolojik Çeşitliliği Koruma Derneği Başkanı David Conters, eko turlarının Almanya'da yaygın olduğunu söyledi. Almanya'da doğa ve bitki çeşitliliği tutkunu 70 bin turistin 2 haftalığına dünyanın değişik ülkelerine eko turuna çıktığını belirten Conters, 11 Alman arkadaşıyla birlikte 2 haftalığına eko turuna çıktığını kaydetti.

Antalya'nın tarihi ve kültürel zenginliği yanında eko turizmi potansiyelinde çok yüksek olduğunu vurgulayan Conters, "Eko turlarına genelde doğa ile baş başa kalmayı seven turistler katılıyor. Almanya'da yıllık 70 bin turist dünyanın değişik ülkelerine eko turuna çıkıyor. Eko turuna genelde maddi durumu iyi olan Almanlar katılıyor. Tur tutkunları bir çiçek türünün fotoğrafı çekmek için 5 bin Euro'yu harcamayı göze alıyor. " diye konuştu.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİYOSAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, ilçenin başta Side, Oymapınar ve Beşkonak Köprülü Kanyon bölgelerinin eko turizmi potansiyelinin çok güçlü olduğunu, bunun mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Dünyada eko turizmi trendinin yükselen değer olduğunu belirten Aydoğan, mutlaka eko turizminin hayat bulmasına yönelik turizm yatırımlarına önem verilmesini altını çizdi. Aydoğan, "Bölgemizin eko turizmi potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyeli çok iyi değerlendirmeliyiz. Eko turizmi yatırımlarına önem vermeliyiz. " ifadesini kullandı.