Haber46 Kahramanmaraş'ın Afşin ve Elbistan ilçelerinde bulunana termik sanytraller dahil 15 termik santrale filtre takılmasının 2,5 yıl uzatılmasına ilk günden itibaren karşı çıktı. Konuyla ilgili onlarca haber yaptı. Bu süreçte halkın yanıda olmayan iktidarı da, muhalefeti de eleştirdi. 

Bu süreçte bazı troller gerek haberlerimizin altına yazdıkları yorumlarda gerekse sosyal medyada bize 'işiniz gücünüz termik santral ve filtre, başka derdiniz yok mu?' diye soruyorlardı. O soruları bu güne kadar cevapsız bıraktık. Afşin Elbistan'da 300 bin kişiyi ölüme terk eden bu kanun teklifinin vehametini göremeyenlere verecek cevabımız yoktu.

Bazı troller anlamasa sa iktidar da çıkarılan kanunun ne kadar büyük bir hata olduğunu anladı ve bu gün en yetkili ağızdan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un sözleriyle yanlıştan dönme sinyali verdi. 

Geçtiğimiz gün Meclis'ten torba yasa içinde geçen maddeye göre; termik santrallerin filtre takma zorunluluğu 2.5 yıl daha ertelenmişti.

Türkiye'de yer alan 15 santralin filtre takma zorunluluğu olmaması, halk sağlığını tehdit ettiği için tepki toplamıştı.

BAKAN AÇIKLADI

Bu gelişmelerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir açıklama yaparak; santrallerin filtre takacaklarını açıkladı.

Bakan Kurum, termik santrallerin 6 ay içerisinde filtreleme adımı atmamaları halinde Bakanlık olarak, çevreyi koruyacak adımı atacaklarını bildirdi.

HABER46 HALKIN YANINDA

Haber46 olarak bu süreçte halkın yanında olarak verdiğimiz mücadelenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreci de büyük bir titizlikle takip edeceğimizi ve halk sağlığını tehdit eden termik santrallere filtre takılıncaya kadar konuyu takip edeceğimizin bilinmesini istiyouz.

Birileri başka hedefler peşinde koşarken, Haber46'nın tüm derdinin Kahramanmaraş ve memleket meselesi olduğunu bir defa daha ilan ediyoruz. Halkımıız sağlığının, milletimizin menfaatlerinin, birilerinin şahsi menfaatlerine kurban edilmesine asla izin vermeyeceğiz.