'Dijital Hindistan' projesi için Hindistan'da, Başbakan Narendra Modi'nin katılımıyla bir program gerçekleşti. Programa Hindistan'ın önde gelen şirketlerinden Ambani brothers, Tata group ve Wipro ile ülkenin zengin iş adamları katıldı. Program sonrası 'Dijital Hindistan' için şirketler ve Hintli işadamları toplam 4500 trilyon rupi (70 milyar dolar) yatırım yapma sözü verdi.

Hindistan'ın yurtdışından yaptığı ithalatı azaltmak için planlanan dünkü 'Dijital Hindistan' programının açılışında konuşan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ''Küresel rekabette bulunacak kaliteli elektronik ürünleri neden biz yapamıyoruz?" diye sordu. Modi 14 bin kişilik kapalı stadyumda yaptığı konuşmada, hedeflerinin '2020'ye kadar teknoloji ve elektronik ithalatını bitirmek' olduğunu kaydetti.

Hindistan'ın en önde gelen şirketleri olan Tata, Amrabi ve Wipro, planlarının yapılabilmesi halinde 180 bin kişiye iş istihdamı sağlanabileceğini ifade etti.

Hindistan'ın en zenginlerinden olan Mukesh Ambani'nin şirketi Reliance Industries ise proje kapsamında 39 milyar dolar yatırım sözü verdi.