İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) araştırmasında, Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşları arasında Adana’dan 9 firma yer aldı. Bu firmaların 8'i Adana Hacı Sabacı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) bulunuyor. İSO'nun daha önce açıkladığı birinci 500'de ise AOSB'den 6 firma yer almıştı.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yaptığı "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014" araştırması sonuçları ilan edildi. Bu sonuçlara göre, Adana'dan 9 firma ikinci 500 içinde yer alma başarısını gösterdi. Buna göre; Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. 9’uncu sırada, Tat Nişasta İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 32’nci sırada, Meltem Kimya ve Tekstil San. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. 129’ncu sırada, Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş 133’üncü, Sepaş Plastik Kimya İnşaat Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. 143’üncü, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. 193’üncü, Kimteks Tekstil İnşaat Tic. ve San. A.Ş. 303’üncü, Bakırlar İplik San. ve Tic. Ltd. Şti ise 310’uncu sırada yer aldı. İkinci 500'de AOSB dışında ise Adana firması Kıvanç Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 83’ncü sıraya yerleşti.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, ilk 500’de ve ikinci 500’de yer alan tüm firmaları kutlayarak, “Başta AOSB’mizde faaliyet gösteren firmalar olmak üzere hepsi gururumuz oldular. Kendilerini Kutluyorum. Ancak, biz Adanalı sanayiciler olarak daha fazlasını yapabilecek güce sahibiz. Ben inanıyorum ki bu sayı gelecek yıllarda artacaktır.” dedi.