Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenecek 'Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları' 27-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak istiyorsak, sektörlerin rekabet gücünü artırmak ve ekonomik kalkınmayı sürdürebilir hale getirmektir." dedi.

Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları'nın lansmanı Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın katılımıyla BTSO Altıparmak Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Bursa’yı tarihi ve kültürel mirası ile güçlü sanayinden beslenerek Ar-Ge, inovasyon ve tasarım desteği ile cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirten Burkay, şunları söyledi: "Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak istiyorsak, sektörlerin rekabet gücünü artırmak ve ekonomik kalkınmayı sürdürebilir hale getirmektir. Ülke olarak yenilikçi olmaya bugün, her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Oyunun kurallarının yeniden yazıldığı bu dönemde ürünlerimize toplumsal ve ekonomik değer katmak, hizmetlerimizde farklılık yaratmak zorundayız. Ürünlerimizi, sektörlerimizi, kentimizi ve ülkemizi bir üst lige çıkarmak istiyorsak ar-geye, inovasyona ve tasarıma daha fazla ağırlık vermemiz gereken bir dönemdeyiz."

Bursa'dan yapılan ihracatta kilo başına 4 dolar gelir elde edildiğine dikkat çeken Burkay, "Bursa'da bu rakamı 8 dolara çıkarmak için üretimimizde ve ihracatımızda katma değerli ürünlerin payını artırmaktan başka çaremiz yoktur. Bursa'da inovasyon ve tasarım buluşmalarını bu kapsamda gerçekleştirmek için yola çıktık. Üretimin, ticaretin ve ihracatın başkenti Bursa'ya Ar-Ge, inovasyon ve tasarım desteği ile yaratıcılık ve cazibe merkezi kimliği kazandırmak amacındayız. Tüm projelerimizde olduğu gibi inovasyon ve tasarım buluşmalarını da ortak akılla gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında ‘Tasarım Geliştirme Çalıştayı’, ‘Otomotiv ve Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı’, ‘Atölye Çalışmaları’, ‘Sanat ve Tasarım Etkinliği’, ‘Trend Alanları’, ‘Canlı Zanaatkar Performansları’ ve ‘Otomotiv ve Tekstil Tasarım Yarışması’ gibi etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Vali Münir Karaloğlu ise "Eğer Ar-Ge’yi tasarımı, inovasyonu ve markayı daha çok konuşursak Türkiye bugün 11 bin dolar bandından hedeflemiş olduğu 25 bin dolar kişi başı milli gelir seviyesine daha çabuk çıkacaktır. Bursa’nın bir alt yapısı var. Bursa’nın en büyük şanslarından bir tanesi de BTSO’dur." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe de şunları söyledi: "Geleceğe yönelik güzel adımlar atılmasının temel taşlarını oluşturuluyor. Bu yapılan çalışmalar, gerçekten önemli. Çünkü Türkiye’nin bir hedefi var. Bizim her alanda hedeflerimize ulaşmamız gerekiyor. Şu anda 11 bin dolar olan gayri safi milli hasılamızı 25 bin dolarlara çıkarmalıyız. gibi. Bilhassa 2023 hedeflerinde en büyük görev İstanbul ve Bursa’ya düşüyor."