Hatay Samandağ'da ipek böcekçiliğini geliştirme projesi kapsamında dikilen dut ağaçları kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce söküldü. Samandağ Belediyesi ağaçların sökülmesi nedeniyle soruşturma başlattı.

Samandağ Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Mağaracık Mahallesinde İpek Böcekçiliğini Geliştirme Projesi kapsamında Samandağ Belediyesi tarafından Mağaracık Mahallesinde 380 adet dut fidanı ekilmişti. Ekilen dut fidanlarının 89 adedinin 19 -20 Mayıs tarihlerinde söküldüğü tespit edildi. Sökülen dut ağaçları Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve polis ekiplerince tespit edilerek tutanak altına alındı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir suçluların bulunup cezalandırılıncaya kadar konunun takipçisi olacağını söyledi. Nehir, "Doğaya düşman bu anlayışla mücadelemiz sürecek ve sökülen dut fidanları yeniden dikilecektir. Ağaca ve doğaya bu duyarlılığımızda, halkımızın desteği ve duyarlılığı bizleri daha güçlü kılacaktır. İlçemizin önemli bir değeri olan ipek böcekçiliğini yaşatma ve geliştirme çabamızı baltalayan bu zihniyeti, fidanları söken kişi ya da kişileri şiddetle kınıyoruz." dedi.