Almanya’nın 17 farklı kentinde kapılarını iş arayanlara açan İş Fuarı’nın ilk durağı Hamburg oldu. Altona semtinde bulunan Cruiser Center’de iki gün süren ve binlerce kişi tarafından ziyaret edilen fuar iş arayanlara umut kapısı oldu. Fuarda çeşitli dallarda elliden fazla firma ve kurum temsilcileri stantlarında projelerini tanıttı. İki gün süren fuar boyunca 3 bin 520 yeni iş, staj, meslek eğitimi, üniversite kontenjanı, elli yaş üstünde olup işe girme ve mesleki imkânlar sunuldu.

Fuar boyunca katılımcılar kurumlarla bire bir irtibata geçme, tez çalışması, staj yapma hazırlıklar ve iş başvurusu için öz geçmiş ve dilekçelerin nasıl hazırlandığı gibi konularda da bilgilendirildi. Öte yanan fuar boyunca yedi uzman; iş anlaşmasında dikkat edilecek hususlar, bir işe nasıl başvurulur, internet üzerinden iş başvurusu nasıl yapılır, nereden nasıl doğru bilgilere ulaşılır, yüksekokula başvurma, işe başvururken işverenin dikkati nasıl çekilebilir, iş görüşmelerinde hal dili ve ordunun işveren olması durumu gibi konularda ücretsiz seminer verdi.

Fuarda stant açan Hamburg Polisi de gençleri polislik mesleğine kazandırma, staj ve üniversite kontenjanı gibi konularda bilgi verdi. Polis memuru Anja Dangchad, “Biz polisliği gönülden sevenleri arıyoruz. Bize gelin, giriş testini ve sporda yeteneğinizi gösterin. Sizleri aramızda yeni meslektaş olarak görmekten memnuniyet duyarız.” dedi.

Bu yıl ilk kez İş Fuarında stant açan Signal Iduna sigorta yetkilisi Kai Uther ise birçok kişiyle görüşmeler yaptıklarını ve bunlardan olumlu sonuçlar çıktığını vurgulayarak, fuarda meslek eğitimi ve üniversiteye gitme teşviki konularına önem verdiklerini dile getirdi.

Fuarda hem ziyaretçilere lezzetli pasta ve kurabiye dağıtan Dat Backhus firmasından ustabaşı Peter Gutzeit ise çok iyi geçtiğini, meslek öğrenen gençlerin fuar boyunca öğrendiklerini burada sunma imkanı bulduklarını dile getirdi. Barlag Messeanentur’un bir konsepti olan İş Fuarı 24-25 Ocak tarihlerinde de kapılarını Münih’te ziyaretçilere açacak.