Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer, iş hayatının yüzde 73’ünün erkeklerden, yüzde 37’sinin ise kadınlardan oluştuğunu söyledi.

İş hayatında kadınlara yönelik bakış açısına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan ‘Ben Sen Olsam, Sen Kadın Olsan’ temalı fotoğraf sergisi Bamboo Park’ta gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başak Yeğin Biçer, “Bize göre, işin kadını erkeği yoktur, insanın hayata tutunma çabası, namusu ile çalışma gayreti ve toplumda kendi olarak var olma isteği ve hakkı vardır.” dedi.

Biçer, sergide kullanılan fotoğraflar ile iş hayatında kadına yönelik bakış açısını biraz daha genişletmeyi amaçladıklarını ifade etti. Biçer, “Bugün burada kullandığımız fotoğraflar ile iş hayatında kadına bakış açısını biraz daha genişletmeyi amaçladık. Zira BUÇAD olarak inanıyoruz ki kısıtlamalar aslında gerçekte yok ya da olmamalı ama maalesef zihinlerdeki yerini koruyor.” şeklinde konuştu.

BUÇAD olarak, fırsat eşitliğinin destekçisi olduklarını da dile getiren Biçer, iş hayatının yüzde 73’ünün erkeklerden, yüzde 37’sinin ise kadınlardan oluştuğunu ifade etti. İş yaşamında kadınlara karşı ön yargının kalkması gerektiğini de vurgulayan Biçer, “İş yaşamında kadınlara karşı ön yargılı olmayalım, unutmayalım ki kadın da istediği işi yapmaya kâmildir ve isterse her şeyi başarabilir.” dedi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ise BUÇAD’ın henüz genç bir dernek olmasına rağmen birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini dile getirdi.