Almanya’da yerleşik en eski Türk bankası unvanını taşıyan İşbank AG, Avrupa genelinde 17 şubesi ile Türkiye ile Avrupa arasındaki ticari faaliyetlerin geliştirilmesinde öncülük etmeye devam ediyor. İşbank AG, Standard Chartered Bank ve Wells Fargo Bank, N.A. koordinatörlüğünde yedi ülkeden 13 finansal kuruluşun katılımıyla 36,9 milyon Doları ve 66,75 milyon Euro olmak üzere iki dilimde toplam 100 milyon Euro tutarında bir yıl vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. 9 Mart 2015 tarihinde imzalanan anlaşma İşbank AG’nin tarihindeki ilk sendikasyon kredisidir.

Bayerische Landesbank, Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg, First Gulf Bank PJSC, Raiffeisen Bank International AG, Standard Chartered Bank, UniCredit ve Wells Fargo Bank, N.A.’nin eş düzenleyici banka olarak yer aldığı sendikasyon kredisine gelen yoğun talep nedeniyle toplam tutar, hedeflenen 50 milyon Euro’dan 100 milyon Euro’ya yükseltildi.

Bunun neticesinde dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisinin faiz maliyeti Libor ve Euribor artı yüzde 0,60 oldu. İşbank AG Genel Müdürü N. Burak Seyrek, İşbank AG olarak ilk sendikasyon işleminin başarıyla gerçekleştirilmiş olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca Seyrek, ilk sendikasyon kredisine gelen yaklaşık üç kat talebin uluslararası piyasalarda İş Bankası Grubu’na ve İşbank AG’nin istikrarlı iş stratejilerine duyulan güveni tescillediğini dile getirdi.