Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) verdiği hizmetler hakkında esnaf ve sanatkarların bilgilendirilmesi amacıyla Adana Esnaf Odaları Birliği’nde (ESOB) irtibat ofisi kuruldu.

ESOB Başkanı Kazım Barışık, yaptığı açıklamada irtibat ofisinde görevli uzmanların, esnaf ve sanatkârlara gerekli bilgileri ayrıntılı şekilde verdiğini belirtti. İş-Kur’un istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü programlarını yürüttüğünü aktaran Barışık, şu ifadeleri kullandı: “İŞKUR, aktif işgücü kursları programları kapsamında, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları gibi kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenliyor. Söz konusu programlardan biri de işbaşı eğitimi, işsizlerin kuruma kayıtlı işyerlerinde, mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlamayı amaçlayan 'işbaşında öğrenme programı'. İşverenlere sunulan bu hizmetten esnaf odasına üye daha çok esnaf ve sanatkârlarımızın yararlanması gerekir.”

İlgili program kapsamında sunulan işveren teşviklerinden yararlanabilmek için, işyerinde iki sigortalı çalıştırılmasının yeterli olacağını aktaran Kazım Barışık, “Şartları uyan tüm esnaf ve sanatkârlarımıza, söz konusu teşviklerden yararlanabilmenin önü açıktır. İŞKUR projelerinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârlarımız, birliğimiz hizmet binasında kurulan İŞKUR irtibat ofisine başvurarak, uzman personelden ayrıntılı bilgileri alabilir.” dedi.