Sakarya’da kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF'15) düzenlenecek.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından yapılan açıklamada, fuarın 11, 12 ve 13 Mayıs 2015 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) kampüs alanında gerçekleştirileceği, katılımcı firmalardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, katılım başvuruları www.sagif.org adresinden alındığı ifade edilerek, “SAGİF’in üniversite öğrencilerinin iş dünyasıyla buluşturulmasının yanı sıra iş dünyasının da kamu kurumlarıyla ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) buluşmasını sağlamak gibi iki önemli misyonu bulunmaktadır.“ denildi.

Fuarın amacının, öncelikle nitelikli öğrencilerin iş dünyasıyla buluşturulması ve doğrudan iletişim kurmaları olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Fuarla öğrencilerin ilgili alanlarda iş dünyasına yönelik çalışma koşulları, personel politikaları, sektör ve piyasa bilgileri, işe alım aşamaları ve işe alınması planlanan çalışanlarda aranan özellikler gibi faydalı bilgiler edinmeleri sağlanacak. Tüm son sınıf öğrencilerini ve iş arayanların fuara katılmalarını bekliyoruz. Firmalar, bu fuarla aynı zamanda kamu kurumlarıyla ve STK'larla doğrudan iletişim kurabilecek. Detaylı bilgi www.sagif.org adresinden ulaşılabilir.”