Bünyesinde 67 fabrikanın bulunduğu, yıl sonuna kadar 10 fabrikanın daha üretime geçeceği, 5 bin kişiye istihdam sağlayan Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde (BEGOS) enerji maliyeti yüzde 50'ye yakın azaldı. Doğalgaz altyapı çalışmalarını tamamlanan BEGOS, bölgedeki dört tesise bağlantı yaparken sanayicilerini, bu çevreci ve ucuz enerjiyle tanıştırdı. Doğalgaza kavuşan bölge sanayicileri, memnuniyetini dile getirirken diğer firmaların da enerji maliyetlerini düşürmek için zaman geçirmeden doğalgaza geçmelerini önerdi.

Bölge sanayicilerini doğalgaza kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren BEGOS Bölge Müdürü Timuçin Öner, geçen ay dört firmanın kullanmaya başladığını söyledi. Altyapı çalışmalarını kısa bir süre önce tamamlamalarının ardından firmaların doğalgaz almaya başladığını ifade eden Öner, “Biz BEGOS yönetimi olarak, bölge sanayicimizin maliyetlerini düşürmek için çalışıyoruz. Son yıllarda azalan kâr marjları ve sürekli artan maliyetler nedeniyle sanayicilerimiz büyük zorluk yaşıyorlar. Biz enerji maliyetlerini azaltmaları için doğalgaz yatırımına başladık. Doğalgaz kullanan sanayicilerimiz, enerji maliyetlerinin yüzde 50’ye yakın azaldığını ifade ediyorlar. Biz bütün sanayicilerimize de doğalgaz kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bölgede üretim yapan 67 fabrika bulunuyor, bazı firmalarımız da tesisat çalışmalarına başladılar. Kısa sürede tesislerin büyük bir bölümünde çevreci ve ucuz doğalgazın kullanılacağını ümit ediyoruz.” dedi.

DOĞALGAZ ÇEVRECİ OSB’YE KATKI SAĞLIYOR

Doğalgazın olmadığı yerlerde ağırlıklı olarak fuel-oil kullanıldığına, bunun da çevreyi olumsuz etkilediği gibi doğalgaza göre yüzde 40 pahalı olduğuna dikkat çeken Öner, kalitesinde de zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, bunun işgücü kayıplarına yol açtığını kaydetti. Doğalgazın kesintisiz ve kaliteli enerji olduğunu vurgulayan Öner, şöyle konuştu: “Doğalgaz altyapısını, hiçbir kredi ve destek almadan gerçekleştirdik. Bölgemizde toplam 8 bin 500 metre uzunluğunda doğalgaz hattı ve iki adet doğalgaz santrali kurduk. Enerji maliyeti ve çevre duyarlılığı açısından doğalgazın üstünlükleri sayılmayacak kadar çok. Biz bu avantajları bölge sanayicimize sunmuş olmakla birlikte, ‘Çevre Dostu Organize Sanayi Bölgesi’ misyonumuza katkı sağladığı için tüm sanayicileri doğalgaz kullanmaya davet ediyorum.”

Bölgede ilk olarak doğalgaz kullanmaya başlayan Dera Giyim ortaklarından Cengiz Çiftçi, enerji maliyetlerini yüzde 50’ye yakın düşürdüklerini belirtti. Sanayici olarak maliyetlerinin devamlı arttığını, verimliliklerini yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden Çiftçi, “Enerji de en büyük maliyetlerimiz arasında. Enerjiyi en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Doğalgazın maliyet avantajından da yararlanıyoruz. Bölgedeki tüm sanayicilerin de hiç zaman kaybetmeden doğalgaza geçmelerini öneriyorum.” diye konuştu.