İzmir, İstanbul’da düzenlenen 19. EMITT 2015–Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı. Türkiye’nin birçok ilinden vali ve belediye başkanlarının katıldığı fuar, yoğun ilgi gördü. Fuarda, İzmir’den Vali Mustafa Toprak başkanlığında belediye başkanları ve turizmcilerden oluşan heyet de yer aldı.

Fuarda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlatılan ortak stantta, dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir tanıtıldı. İzmir’in, Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran Alaçatı ve Seferihisar evlerini çağrıştıran mavi renk ağırlıklı standı büyük beğeni topladı. İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Toprak, “Türkiye’de Doğu Akdeniz Bölgesi'nin en büyük fuarlarından biri olan EMITT’in yapılıyor olmasını çok önemsiyoruz. Fuara İZKA’nın temin etmiş olduğu İzmir standı altında yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör temsilcileriyle birlikte yaklaşık 60 kişilik bir heyetle katıldık. İzmir’i ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine anlattık. Fuar öncesinde İZKA’nın yapmış olduğu toplantılarda, belediyelere ve sektör temsilcilerine EMITT Fuarı’na birlikte katılım çağrısı yapıldı. Davete icabet eden belediye ve sektör temsilcileriyle fuara katıldık.” dedi. Bundan sonra mart ayında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenleencek ITB Berlin Turizm Fuarı’na da katılacaklarını kaydeden Vali Toprak, “İZKA olarak yine büyük bir İzmir standı alacağız. Tüm turizm sektörünü ve belediyelerimizi, bu stant altında İzmir’i temsil etmeye davet ediyoruz.” dedi.

İZMİR STANDI İLGİ ODAĞI OLDU

Stantta İzmir tanıtım malzemeleriyle birlikte mandalina, süt, incir, lokum, zeytinyağı gibi yerel tatlarından seçkiler sunuldu. Keçe atölyesi de düzenlenen ve büyük beğeni kazanan standın önünde kalabalık oluştu. İzmir çatısı altında katılım sağlayan İZKA, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Menderes Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Dikili Belediyesi, Selçuk Ticaret Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ETİK, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve SKAL ile birliklerle. Bergama Belediyesi, Dikili Belediyesi ve ÇEŞTOB ayrı bir stantla da EMITT fuarında yer aldı.