Altyapı yatırımlarına devam eden İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 sonuna kadar 1090 kilometrelik içme suyu ile 500 kilometrelik yağmur suyu ve kanal hattının ihalesini yapacak.

Yeni Foça’daki atıksu arıtma tesisinin inşaatına başlayan İZSU, Tire ve Haskoy’deki iki atıksu arıtma tesisi için daha ihaleye çıkıyor. Gördes Barajı suyunu arıtarak Buca ve Bornova’ya dağıtacak Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapımı tamamlanmak üzere. Homeros Vadisi’nden gelen suyun şişelenerek halka ucuz bir şekilde ulaşmasını sağlayacak Bornova Kaynak Suyu Dolum Tesisi'nin ise yapım çalışmaları başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 yılında da yatırım atağını sürdürüyor. 2004 – 2014 yılları arasında kente 1 milyar 586 milyon liralık yatırım yapan İZSU, 2015 yılında da önemli yatırımlara imza atıyor. Çiğli’deki atık su arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak ünitelerin yapımı sürerken, pek çok yerleşim yeni altyapı tesislerine kavuştu. 200 kilometre içme suyu, 70 kilometre kanal şebekesi, 20 kilometre yağmur suyu hattı döşendi. Yeni Foça İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımına başlandı. Susuzluk çeken yerleşimlerde 15 yeni kuyu açıldı, 20 kilometrelik dere ıslahı yapıldı. Eylül ayına kadar arıtma, içme suyu, kanal, yağmur suyu ve dere ıslahları için yapılan yatırımların miktarı 115 milyon lira oldu.

Kentin dört bir yanında 30 ilçede yüzlerce şantiyede çalışmalarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, önemli projeler için de art arda ihalelere çıkıyor. İZSU 2015 yılı sonunda Tire ve Hasköy ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri başta olmak üzere Selçuk, Menderes, Menemen, Bayındır, Torbalı ve Aliağa ilçe merkezlerinin de yer aldığı 1090 kilometrelik içme suyu şebekesi yatırımı için ihaleye çıkacak. Yaklaşık 500 kilometrelik yağmur suyu ve atık su hattının çalışmalarına başlayacak.