Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nın meclis toplantısına katılan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Muğla’da sanayi bacasının tütmesinin değil, bacasız sanayi turizmin gelişmesi gerektiğini söyledi. Muğlalı işadamlarına, “Şehrinizin kıymetini bilin, güzelliklerini, değerlerini, her taşını koruyun.” dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, MTSO'nun aylık meclis toplantısına katıldı. Oda üyelerinin yakınlarına, İEÜ tarafından öğrenim ücretlerinde yüzde 15 indirim yapılmasına imkan sağlayacak protokolün imzalanmasının ardından Demirtaş, Muğlalı işadamlarına hitap etti. Kendisinin de Gevenes köyünde doğup Milas’ta okuduğunu belirterek, “Bu nedenle bugün Muğla’da sizlerle, hemşehrilerimle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Hayatımın yarısından fazlasını İzmir’de geçirdim, İzmir’in gelişmesi için çalıştım ama diğer yandan her zaman Milaslı olmaktan, Muğlalı olmaktan büyük mutluluk ve onur duydum. Kalbimin yarısı İzmir için çarpıyorsa yarısı da ata toprağım Milas ve Muğla için çarpıyor.” dedi.

'DÜNYANIN EN GÜZEL KENTİ'

Ekrem Demirtaş, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi, kültürü, kendine özgü mutfağı, mimarisiyle Muğla’nın eşsiz bir şehir olduğunu söyledi. Bin 484 kilometrelik hem Ege hem de Akdeniz’de kıyısı olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti: “Bodrum’un kendisi bir turizm markası. Yaşadığım ilçe Milas Karyalıların, Menteşelilerin başkenti, verimli topraklara sahip. Yatağan, Güzel Eskihisar, Gevenes ve Bozüyük, termik santrale kurban giden güzelliklerimiz. Gökova’da yapılan santral de tam bir cinayetti. Marmaris bozulmayan doğası, gelişen turizmi, kruvaziyere açılan limanıyla bir turizm markası. Fethiye, dünyada yaşayan herkesin görmesi gereken bir ilçemiz. Köyceğiz Gölü’nden, Dalyan’dan denize yapılan bir turdan daha keyifli hiçbir şey olamaz. Datça’da tatil her zaman bir başkadır. Bu nedenle birinci göreviniz ve görevimiz Muğla’nın doğasını, tarihini, havasını, dağını, taşını, kültürünü korumak olmalı.”

‘SANAYİ BACASI DEĞİL, BACASIZ SANAYİ TURİZM OLMALI’

Muğla’nın bugün yaklaşık 3,5 milyon turistle Türkiye’nin en çok turist çeken üçüncü ili olduğunu kaydeden Demirtaş, “Ben karşı değilim ama Muğla il sınırları içinde 'her şey dahil turizm' yapmamalıyız. Kaliteli, para harcayan turistlerin destinasyonu olmalıyız. Butik turizm yapmalıyız. Sanayi elbette önemli ama Muğla il sınırları içinde kirleten fabrika bacası tütmemeli. Bizim sanayimiz turizm, yani bacasız sanayi olmalı.” ifadelerini kullandı.