Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' programına katılan kadınlar, kendi işinin patronu oluyor.

GTO Akademi’de mart ayında başlayan KOSGEB desteğine yönelik eğitimlere katılan 120 girişimci adayı kadına iş hayatına dair geniş kapsamlı bilgiler verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlara, GTO’da düzenlenen törenle sertifika verildi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, törende yaptığı konuşmada, iş hayatında kadın sayısının artmaya başladığını söyledi. Bartık, iş kadınlarının sayısının artmasının ülke kalkınması için çok önemli olduğunu ifade etti. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren kadınların varlığının kendilerini mutlu ettiğini belirten Bartık, şöyle devam etti: “Girişimcinin kadını, erkeği olmaz. Girişimcilik her insanda olacak bir vasıf ta değil. Kadınların girişimcilik eğitimlerine ilgisi bizi gerçekten çok mutlu etti. Ben her platformda Gaziantep’i girişimci fabrikası olarak tanımlıyorum. Bu eğitimlere katılanları görünce bu tanımlamanın ne kadar yerinde olduğunu anladım.”

İş hayatında daha fazla kadın girişimci olmasını istediklerini ifade eden Bartık, “Artık bir evde bir kişinin çalışıp diğerlerinin onun eline bakmasını istemiyoruz. Kadınların iş hayatına ilgisi hem erkek hem de kadın girişimcileri mutlu ediyor. İş hayatında kadınların daha aktif olmasını, kadın girişimci sayısının artmasını istiyoruz. Bu anlamda odamızda verilen girişimcilik eğitimlerini önemsiyoruz.” diye konuştu.

GTO’ya kayıtlı iş kadını sayısının da her geçen gün arttığına dikkat çeken Bartık, kadınların son yıllarda iş yaşamında daha aktif olduklarını gözlemlediğini dile getirdi. Bartık, “Burada aldığınız eğitimleri hayatınıza tatbik ederek başarılı olacağınıza inanıyoruz. Aldığınız eğitimler iş hayatında sizlere katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Zeynep Esin Kulgerer, güzellik salonu işlettiğini ve eğitimlerin iş hayatına büyük katkı sağladığını söyledi. Kulgerer, eğitim kapsamında iş hayatına ilişkin kapsamlı bilgi aldığını belirterek, verdiği destekten ötürü GTO’ya teşekkür etti. Kursiyer Sevgi Kantar da eğitimlere katıldığı günlerde iş hayatına atılan bir diğer isim. Kantar, genelde erkeklerin işi olarak bilinen inşaat alanında iş kurduğunu ifade etti. Mesleğini sevdiğini vurgulayan Kantar, eşinin de desteğiyle girdiği inşaat sektöründen memnun olduğunu dile getirdi. Kantar, GTO’da aldığı eğitimin iş hayatına büyük katkı sağladığını kaydetti.