2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Denizli Kadın Gelişim ve Kültür Derneği çocuklara sahip çıkıp, kadınları tecrübe paylaşım toplantılarıyla bilgi sahibi olmalarını sağlayarak iş yerleri açmasına yardımcı oluyor.

KAGED Başkanı Mehtap Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özcan, ekonomi, eğitim, sanat, hizmet gibi her sektörden iş hayatında aktif olarak çalışan girişimcileri bir araya getirerek, mesleki ve toplumsal alanlarda bilgi, düşünce ve fikir paylaşımları oluşturduklarını ifade etti. Özcan, “KAGED, tecrübe transfer toplantıları ve paneller düzenleyerek Denizlili girişimci ve çalışan kadınları, dünyada ve Türkiye'de kendi alanlarında marka olmuş başarılı iş kadınlarıyla buluşturuyor. Böylece girişimci kadınlarımız için yeni ufuklar açılmasını sağlayarak, kendine yön arayan kadınlarımıza da yol gösterici oluyor. Kendine örnek olacak modellerle bir araya gelen girişimci ruha sahip kadın, kendini daha iyi ifade edebilme fırsatı buluyor.” dedi.

KAGED'in hem işinde başarılı ve vizyon sahibi iş kadını hem evinin hanımefendisi hem de çocuklarına örnek anne olabilen, içindeki zenginliklerin kullandıkça ve paylaştıkça arttığının farkında olan kadınların yetişmesine katkı sağladığını vurgulayan Mehtap Özcan, "Bu ‘Tecrübe Paylaşımı’ toplantılarının ardından bazı kadınlarımız kendi işyerlerini açmaya başladı.” diye konuştu.

Yetiştirme yurdunda kalan çocuklar için çocuk evleri açtıklarını belirten Özcan, “Şimdiye kadar dört ev açtık. Bu evleri gelin evi gibi süsleyip Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim ediyoruz. Ayrıca bu evlerdeki çocukların sorumluluğunu üstlenen annelere seminerler düzenleyerek, gelişimlerine ve almış oldukları hassas görevde kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.