Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından talepte bulunan çiftçilere yüzde 60 hibe destekli olmak üzere; Türkoğlu, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Andırın olmak üzere toplam 739 bin çilek fidesi dağıtıldı.

Göksun’da 39 bin fidan

Göksun Belediyesi Atatürk Parkında yapılan 39.000 adet fidanın dağıtımına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, Ziraat Mühendisi Mehmet Balcın, Büyükşehir Belediyesi’nde Yasin Havan, Göksun Kent Konseyi Başkanı Bahadır Bolat ve vatandaşlar katıldılar.

Ekinözü’nde 50 bin Adet Fidan

Ekinözü’nde ise Belediye bahçesinde gerçekleştirilen 50.000 adet fidanın dağıtım törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Ziraat Mühendisi Birol Eryaman, Ekinözü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Seyran ve vatandaşlar katıldılar.

Onikişubat Suçatı’nda 110 bin fidan

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere destek kapsamında Suçatı’nda çilek fidesi dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Demir ile Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Pişkin ile diğer ilgililer katıldı.
Burada çiftçilerden gelen talep doğrultusunda 110 bin fidan çilek üreticilerine dağıtıldı.

Nurhak’ta 20 bin fidan

Çilek üreticilerinin talepleri doğrultusunda Nurhak’ta da yapılan çilek fidesi dağıtım törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır ve Ziraat Mühendisi Nuh Yılmaz katıldı. Yapılan törende çilek üreticilerine 20 bin çilek fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.
Öte yandan çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda; Andırın’da 15 bin, Dulkadiroğlu’nda 50 bin ve Çağlayancerit’te 5 bin olmak üzere il genelinde toplam 739 bin çilek fidesi dağıtımı yapıldı.