Kahramanmaraş KASKİ'nin son faturasını alan vatandaşlardan şok edici haberler gelmeye başladı. Faturayı alan vatandaş büyük şaşkınlık yaşarken özellikle sosyal medyadan tepki göstermeye başladılar. Faturalarını yayılayan ve KASKİ'ye tepki gösteren binlerce vatandaş, zamlı gelen faturaların düzeltilmesini istiyorlar.

Kahramanmaraş'ta Ocak ve Şubat aylarında zamsız faturalar düzenlenmiş, Mart ayında düzenlenen zamlı fatura ise Haber46'nın tepkisi üzerine düzeltilerek zam iptal edilmişti. Nisan ve mayıs aylarında ise faturalar okunmadan normalde kullanılandan eksik olarak düzenlendi.

Haziran ayında ise Nisan ve Mayıs ayında düzenlenen faturalardaki eksik kullanım miktarı faturalara yansıtıldı. Böylece Haziran ayında kullanım miktarı artmış olarak görüldüğü için faturalanadırma ikinci ve üçüncü kademe üzerinden yapıldı. Birinci faturada suyun metreküpüne 2 lira 63 kuruş veren kullanıcı, Nisan Mayıs aylarındaki eksik yazılan miktarlardan dolayı ikinci kademe için 3 lira 95 kuruş ve üçüncü kademe için de 4 lira 61 kuruş ödemek zorunda kaldı. Oysa Haziran ayında faturaya yansıyan fazla kullanım miktarı Haziran ayında değil, Nisan ve mayıs aylarında faturaya yansıtılsaydı 2 lira 63 kuruştan faturalandıırlacaktı.

Haber46 olarak durumu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı KASKİ'ye iletiyor ve düzeltilmesini istiyoruz.