Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, Pakdil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Pakdil, tarım ve sanayi sektörlerinin birbirini destekleyen sektörler olduğunu belirterek, iki sektörün ne kadar güçlü olursa kalkınma ivmesininde daha hızlı olacağını ifade etti.
     ''Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden güçlü olabilmesi, bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin çokluğuyla doğrudan ilişkilidir'' diyen Pakdil, okullarda süt dağıtımının hem tarım sektörünün gelişimi hem de öğrencilerin zihinsel gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı.
    
     -Tarım ve hayvancılığa 10 yılda 102 milyon lira destek-
    
     İl genelinde 120 bin civarında büyükbaş, 520 bin ise küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu hatırlatan Pakdil, bu sayının Kahramanmaraş gibi hayvancılığa müsait bir il için yeterli olmadığını işaret etti. AK Parti döneminde şehre verilen hayvancılık desteğinin 13 kat artarak 18,5 milyon TL'ye yükseldiğini dile getiren Pakdil, şunları kaydetti:
     ''Kahramanmaraş'a son 10 yılda tarım ve hayvancılık alanında 102 milyon TL destek verildi. Bu desteklerin daha anlamlı olması için çiftçimize de büyük görevler düşmektedir. Çiftçimizde bir araya gelerek, kooperatifler kurarak birlikte hareket etmek durumundadır. Bakanlığımızın verdiği bilgi ve eğitim desteğinden de yararlanmak durumundadır. Sadece parasal desteklerle geleceği planlayamazsınız.''
     Pakdil, Kahramanmaraş'ta tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi kapsamında 58 projenin hayata geçirildiğini ve bu kapsamda 22 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirtti.