Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Genel Sekreteri Ahmet Balbaba, yaptığı açıklamada, dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olarak gösterilen Gulfood Fuarı'na Kahramanmaraş'tan 25 firmanın katıldığını belirtti. Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de gezdiğini anımsatan Balbaba, gıda sektöründe önemli bir potansiyeli barındıran kentin, bu tür fuarlarda yer almasının önemine değindi.
     KTB olarak, üyelerini ulusal ve uluslararası fuarlara katılma konusunda teşvik ettiklerini dile getiren Balbaba, son dönemde gerek KOSGEB'in gerekse Ekonomi Bakanlığı'nın fuarlara ciddi desteklerinin olduğuna işaret etti.
     Gulfood Fuarı'nda stant açan tek Kahramanmaraşlı firmanın Mado olduğunu anlatan Balbaba, ''Mado'nun standı büyük ilgi gördü. Bakanımız Mehdi Eker, standı ziyaret ederek Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur'la görüştü. Hem Türkiye hem Kahramanmaraş adına güzel bir çalışma olduğuna inanıyoruz'' şeklinde konuştu.
     Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur da, fuarda özellikle dondurmanın büyük ilgi gördüğünü anlatarak, ''Fuara hem Kahramanmaraş hem Türkiye adına katıldık. Gerçekten Türkiye'ye karşı büyük ilgi var. Son yıllarda uluslararası alandaki girişimler ve ülkemizin ekonomik gelişimi firma sahipleri olarak bizleri yurt dışında olumlu etkiliyor. Buna bizzat şahit oluyoruz'' dedi.