Uzunkaya, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) düzenlenen "2. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nın açılışında, işsizliğin dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Küresel ölçekte yaşanan krizlerle birlikte en gelişmiş ülkelerde dahi milyonlarca insanın işsiz kaldığını vurgulayan Uzunkaya, küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'de son dönemde reform niteliğinde alınan tedbirlerle ekonominin büyüdüğünü ifade etti.

Türkiye'nin krizlerden en az etkilenen ülkelerin başında yer aldığını vurgulayan Uzunkaya, şöyle konuştu:

"Dünyada işsiz sayısı 202 milyona ulaştı. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde ise 215 milyon kişiyi bulması beklenmektedir. Son verilere göre, işsizlik oranı AB bölgesinde yüzde 10,2'dir. İspanya'da 24,6, Yunanistan'da 27, Fransa'da 10,2, İtalya'da 12,3 ve Portekiz'de ise 14,1 seviyesindedir. Gelişmiş ülkelerde durum böyle iken, haziran dönemi Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre, Türkiye'nin işsizlik oranı yüzde 9,1 seviyesindedir. Bu rakamda açıkça ortaya koymaktadır ki Türkiye'nin işsizlik oranı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden çok daha iyi noktadır."

Uzunkaya, 2002'de yüzde 50 seviyesinde olan kayıt dışı istihdam oranının ise bugün yüzde 36'lara gerilediğine işaret etti.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce de bu yıl ikincisini açtıkları fuarla, iş arayanlara iş gücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmayı, iş arama becerisini kazandırmayı ve iş hayatına hazırlamayı, staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgi vererek, kariyer planlarında destek olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Konuşmalarından ardından fuarın açılışı yapılarak, istihdama katkı sağlayan şirket yöneticilerine plaket verildi.

Açılışa, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Sağlam, Sevde Bayazıt Kaçar ve Sıtkı Güvenç ile Vali Vekili Erkan Bulgan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ve davetliler katıldı.