10. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı için İstanbul'da bulunan Kahramanmaraşlı tekstilciler, fuara katılıp iş görüşmeleri yaptı. Çok sayıda tekstilciyi buluşturan fuarda stant da açan KALİDA'lı yirmi kadar tekstilci iş adamı, daha sonra TUSKON üyesi Bahçelievler İşadamları Derneğinin tekstilci üyeleri ile buluştu. Akşam yemeğinde buluşan işadamları, LESCON ev sahipliğinde bir araya geldi. 

Tanışma ve karşılıklı kartvizit alış verişi akabinde programa katılım gösteren işadamları spor giyimde öncü markalardan LESCON'un birimlerini gezerek ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldu. Programda konuşan KALİDA Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu, KALİDA'nın yirmi yıldır faaliyet gösteren önemli bir STK olduğuna değindi. Kahramanmaraş'ın tekstil merkezi olduğuna değinen Balsuyu, “İstanbul bizim için en önemli iş alanı. Buradaki ticari faaliyetlerimizi dostluklarla pekiştirmek istiyoruz. TUSKON çatısı altında olmanın bir avantajı da bu organizasyonları yapabilmektir. İstanbul- Kahramanmaraş arasındaki ilişkiyi hem ticari hem de dostluk çizgisinde ilerletmek istiyoruz. Kahramanmaraş son teknoloji ile üretim yapan bir tekstil merkezi oldu. Bu üretimi genişletmek ve yeni ticari köprüler kurmak durumundayız. ”dedi.

İstanbul'dan çok sayıda misafir ağırladıklarını söyleyen Ökkeş Balsuyu, emek yoğun sektörlerden olan tekstilde işçi bulmakta zorlandıklarını vurguladı. Oluşturulan istihdamın şehrin sosyal dengesine katkısını vurgulayan Balsuyu, Kahramanmaraş'ın bundan dolayı huzur şehri olduğunu belirtti.

 BİŞAD'lı tekstilcilerle yurt dışı seyahatleri yapabileceklerini belirten Balsuyu, her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi. Kahramanmaraş'a özgü hediyelerin takdim edildiği gecede program hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.