Osmanoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Tesisleri'nde düzenlediği toplantıda, kantincilerin, çocuğuna yedirmediği ürünleri ülkenin geleceği çocuklara da yedirmeyeceğini söyledi.

Çocuklara hizmet etmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Osmanoğlu, şunları kaydetti:

"İllerdeki yerel yöneticilerin kişisel gayretleriyle taşrada kantincilerin belirli standarda getirdik ama bizi, Ankara anlamadı. Kantincilerin uygulaması gereken yönetmelik, aslında tektir ama masada alınan kararlar neticesinde illerde farklı uygulamalar söz konusu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 11 bin 844 kantinde denetim yaptı, 43 kantinciye ceza kesildi. Demek ki meslektaşlarımız bu işi layıkıyla yapmayı başardı." 

- "Bürokratlar, damdan düşen insanın halinden anlamıyor"

Osmanoğlu, 2005'de çıkan yönetmelik sayesinde kantincilerin, mekanlarını Avrupa standartlarına kavuşturduğunu belirtti.

Kantin işletmelerini ilgilendiren kararlarda meslek sahiplerinin görüşlerinin de alınması gerektiğine işaret eden Osmanoğlu, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'milletimin hizmetkarıyım' diyor ama bir bürokrat, 'ben milletin efendisiyim' diyor. Burada çelişki var. İşin başına, işin ehlini getirmezseniz, 'ben milletin efendisiyim' der. Çünkü damdan düşmemiş, tepeden inmiş, onun için de bürokratlar, damdan düşen insanın halinden anlamıyor" dedi.

Kahramanmaraş'taki idarecilerin, kantinciler ile uyum içerisinde çocukların sağlığını düşünerek hizmet yürüttüğünü savunan Osmanoğlu, yol göstermeyen idarecilerden başarı elde edilemeyeceğini söyledi.

- "Ölülere bekçi, var yaşayanlara yok"

Osmanoğlu, okullarda bekçi olması gerektiğini belirterek, "Mezarlıkta 10 tane bekçi var, ölüleri koruyor ama yaşayan insanları korumak için okullarda bir tane bekçi yok. Uyuşturucu kullanma yaşı 10'a kadar düştü. Düşer tabi, ölüleri korursunuz, yaşayanları korumazsınız" diye konuştu. 

İl Sağlık Müdür İlker Çitil ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Günel ise sağlıklı nesil yetişmek için düzenli beslenmeye önem verildiğini, bununla ilgili kuralların kantinlerde de uygulandığını belirtti.

Yaklaşık 50 ilden kantin işletmecisinin katıldığı toplantıda, Kahramanmaraşlı kantincilerin işletmelerde topladıkları mavi kapaklarla aldıkları engelli araçlardan biri, Suriyeli 6 engelliye teslim etti.

TKİEDF İl Temsilcisi Mustafa Tutma, kantincilere hizmetlerinden dolayı Osmanoğlu'na plaket verdi.