Türkiye Finans ile Vakıf Emeklilik, hayat sigortası alanında iş birliği yaptı. Ortaklar, ‘Kar Paylaşımlı Katılım Sigortacılığı’ kapsamında ürün geliştirip, hizmete sunacak.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ve Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Shangri-La Bosphorus Otel’de düzenledikleri basın toplantısı ile işbirliklerini ve ayrıntıları paylaştı. Burada yaptığı konuşmada, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sunarken bunu şeffaflık ve açıklıkla gerçekleştirmeyi ilke edindiklerini dile getiren Gürerk, "Biz çok heyecanlıyız. Sigorta dünyasında da katılım bankacılığı dünyasında da ilk olan bir ürünü çıkarıyoruz. Kâr paylaşımlı katılım sigortası, ürünün ana adı bu. Daha sonra bunun altında değişik bir sürü ürünler gelecek. Bugün ki ilk altı ürünümüz, finansman güvencesi dediğimiz hayat sigortası." dedi.

2011 senesinden bu yana ürünü geliştirmek için çalıştıklarını kaydeden Gürerk, "Bu ürünü geliştirmek için 5-6 sigorta firması ile görüşmeler yaptık. Yurtdışında bu işi yapan sigorta firmaları ve Türkiye’de de bu işi yapan birkaç firmayla görüştük. Hiç birinden Mehmet Bey’in ve ekibinin heyecanını almadık. Onların vizyonerliğini almadık. Bizim vizyonumuzla, Mehmet Bey’in liderliğinde Vakıf Emeklilik’in vizyonu bu anlamda çok kesişti. İkimiz de bundan çok büyük katkı umuyoruz. İnşallah hem kurumlarımıza hem memleketimize faydalı bir ürünlerle hizmet edeceğimizi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan da Türkiye’de belli bir kesimin hala finansın içine girmemesinden yakındı. Halkın finansal ürünlere tam ulaşamadığına dikkat çeken Bostan, "Evet Türkiye’de güçlü bir bankacılık sektörü var. Bankacılık oranının Gayri Safi Milli Hasıla’ya oranı yüzde 100'e ulaşmış durumda. Bunlar çok memnuniyet verici ama müthiş bir potansiyel de var." dedi. Dünyada kişi başına düşen sigorta prim oranı 660 dolar civarındayken, Türkiye’de bu oranın 150-160 dolar civarında olduğunu vurgulayan Bostan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği’nde ortalama 2 bin Euro civarında bu oran. Bizim bu ölçeklere ulaşmamız lazım. Hep bahsediyoruz, bizim de büyük bir sermaye piyasamız olsun diye. İşte size bu ürün, bu kâr paylı katılım sigortacılığı. Bunun önemli bir şekilde önünü açacak, destek olacak ve öncülük yapacak bir ürün."

Bostan ayrıca, Tekafül piyasasındaki büyüme ve karlılık beklentilerinin pazarın ekonomik olgunluğuna ve düzenleyicilerin yapılarına göre önemli farklılıklar gösterdiğini kaydetti.

Program, örnek poliçelerin imzalanması ile sona erdi.