Çorum’da av turizmi faaliyetleri kapsamında ilk kez karaca avlandı. Yaban hayvanı popülasyonundaki artış nedeniyle 3 karaca ve 4 kızıl geyiğin daha avcılar tarafından vurulacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürü Mahmut Temel, 2008’den itibaren doğaya yaban hayvanı salındığını ve son yıllarda karaca ve kızıl geyik popülasyonlarında artış gözlemlediklerini açıkladı. Yaban hayvanlarının Çatak ve Osmancık’ın yanı sıra çevre ilçelere de dağılmaya başladığını bildiren Temel, “Hemen her ilçemizde kızıl geyik ve karaca görülmeye başlanmıştır. Bu türlerin av turizmi kapsamı dışında avlanmaları yasaktır. Kargı ilçemizde bulunan Yaban Hayatı Geliştirme sahamızda bulunan kızıl geyik ve karaca popülasyonlarında meydana gelen artışa paralel olarak 2015-2016 av turizmi döneminde, ilk defa 4 adet karacanın av turizmi kapsamında avlandırılması amacıyla kota tahsisi yapılmıştır. 4 adet kızıl geyik kotalarının da tahsis çalışmaları devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Şube Müdürü Mahmut Temel, Çorum’un av turizmi kapsamında yaban hayatındaki zenginlik nedeniyle son dönemde en çok tercih edilen illerden biri haline geldiğini söyledi. Av turizminin ekonomiye ve tanıtıma katkısı olduğunu dile getiren Temel, ayrıca yöre insanına da turizm gelirlerinden pay aktarıldığını ifade etti.

ÇORUM'DA İLK KEZ KARACA AVLANDI

Çorum’da yapılan ihale sonucu karaca kotalarından 2 tanesini alan bir kişi, ilk av organizasyonunda 1 karacayı avladı. Diğer 3 karacanın avlattırılmasının önümüzdeki günlerde devam edeceği bildirildi.

Öte yandan yaban domuzu avlamak üzere Çorum’a 3 Avusturya uyrukla avcı gelecek. Av turizmi çalışmaları kapsamında 2015 yılında Çorum’a gelen yabancı avcı sayısı 27’ye ulaştı.