e-ticaret platformu hepsiburada.com’un verilerine göre bisiklet satışları son 3 senede yüzde 400 arttı. Satışları karne dönemi ve yaz ayları önemli oranda arttırdı.


hepsiburada. com; Bianchi, Bisan, Carraro, Claud Butler, Fuji, Ghost, Hudora, Kawasaki, Orbea, Orbis, Salcano, SE, Ümit, Felt, Dahon, Giant, Kron, Scott, Sedona markalarını satışa sunuyor. Bu markalara yenileri de eklenecek.

Tüketiciler tarafından en çok dağ bisikleti tercih ediyor, ardından çocuk bisikleti geliyor. Onları şehir-yol bisikletleri, folding (katlanabilir) bisikletler ve elektrikli bisikletler takip ediyor.

En çok satın alınan bisiklet aksesuarları ise kasklar, eldivenler, fenerler olarak sıralanıyor.


Yüzde 40 indirimli bisiklet ve bisiklet aksesuarları satan hepsiburada.com, ilaveten tüketcilere şu uyarılarda bulunuyor:

“Kullanıcıların ilk aşamada 3 kategoriye önem verilmesi öneriliyor. Kullanım amacına göre bisikletin çocuk veya yetişkin grubuna ait olduğuna karar verdikten sonra kullanım alanına göre dağ, şehir veya yol bisikletlerine yönelmek gerekiyor. Sonrasında kullanıcının boy ve kilosuna göre jant, kadro boyu ve amortisöre göre karar veriliyor. Pek çok marka içinden müşteriler diledikleri ürünleri bütçelerine göre seçebiliyor. hepsiburada.com’da 24, 26, 28, 29 jant bisikletlerde profesyonel gruba yönelik orta ve üst segment markalar (Bianchi, Kawasaki, Fuji, Carraro, La Pierre, Ghost) ve fiyat aralıkları bulunuyor.