Makedonyalı trendsetter (modacı) Adnan Serbest, bir dönem mobilyanın başkenti olan İstanbul’un yerini alan Kayseri’nin, sadece Türkiye’nin değil dünyanın mobilya üretiminde merkezlerden biri haline geldiğini belirtti. Serbest, Kayseri’nin bu başarısının önemli olduğunu ve herkesin bu başarının nasıl elde edildiğini merak ettiğine dikkat çekerek, “Kayseri’nin mobilyadaki başarısının hikayesi yazılmalıdır.” dedi.

Kayseri’de tasarımcı ve mobilya üretici firmalarıyla bir araya gelen Adnan Serbest, mobilya sektörünün nereye gittiğini ve tasarımın hangi boyutta olduğunu anlattı. 12 yaşında marangozluğa başlayan 59 yaşındaki Makedon tasarımcı Adnan Serbest, Kayseri’nin mobilyada başarısının önemli olduğunu ve mobilya sektörünü sürükleyen İstikbal gibi farklı markaların olduğuna dikkat çekti.

Mobilyada tasarımın önemli olduğuna vurgu yapan Serbest, bir dönem mobilyanın başkentinin İstanbul olduğunu anlatarak, “Sonraki yıllarda Anadolu’ya doğru bir kayma oldu ve Eskişehir bu işe başladı. Daha sonra mobilya sektörü Kayseri’de canlandı. Bugün kayseri, sektörde önemli bir yere sahip. Türkiye değil dünya genelinde mobilya üretim merkezi oldu. Aslında bu araştırılması gereken bir başarıdır. Nasıl oldu, neler yapıldı ve bu duruma geldi. Kayseri’nin mobilyadaki bu başarısının hikayesi mutlaka yazılmalıdır. Ben ve benim gibi insanlar bunu merak ediyor. Bu meraka karşılık cevap verecek bilgiler bulamıyoruz. Bunu öğrenmek isterdim.” diye konuştu.