Kazakistan’ın Aktobe Eyaleti Vali Yardımcısı Iskalıyev Gali beraberinde bir heyetle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti.

ATSO Başkanı Davut Çetin ile görüşen Kazak heyete, Antalya ekonomisi ve yatırım imkanları hakkında bilgi verildi. Antalya’nın tarım ve turizmde Türkiye’nin lider kenti olduğunu belirten Davut Çetin, “Tarım ve turizm konusunda deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız.” dedi. ATSO’ya kayıtlı 112 Kazak sermayeli firma bulunduğunu belirten Çetin, Kazakistan’dan gelen turist sayısının ise 270 bin civarında olduğunu bildirdi. Konuk heyeti Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Antalya Serbest Bölge hakkında da bilgilendiren Başkan Davut Çetin, Antalya’nın ilerleyen yıllarda dünyanın en önemli organizasyonlardan biri olan EXPO’ya evsahipliği yapacağını belirterek, “Kazakistan’ın EXPO 2016 Antalya’da katılımcı ülke olarak yer almasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Aktobe Eyaleti Vali Yardımcısı Iskalıyev Gali de ülkesindeki yatırım olanaklarından bahsederek, Kazakistan hükümetinin yabancı yatırımcılara büyük olanaklar tanıdığını anlattı. Iskalıyev Gali, ücretsiz arsa tahsisi ve altyapı hizmeti desteği verildiklerini söyledi. Özellikle seracılık alanında yatırım imkanları bulunduğunu aktaran Gali, “Antalyalı yatırımcıların tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz.” diye konuştu.

Ziyarette, ilerleyen günlerde 2 ülke yatırımcılarını bir araya getirecek bir organizasyon düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Başkan Çetin, misafirine ziyaretin anısına Antalya tablosu hediye etti.