Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Keles’in Kıranışıklar Köyü’nde inşa edilen ve tüm civar köylere hizmet vermesi beklenen ürün toplama merkezi 1 ay sonra hizmete giriyor.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte merkezde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarıma yönelik örnek tesisler arasında gösterilebilecek ürün toplama merkeziyle üreticinin ürününün değerlenerek pazarını bulacağını söyledi. Altepe, ilçe belediyeleriyle birlikte üreticinin desteklenmesine, göç veren bölgelerdeki göçün önüne geçilebilmesine yönelik faaliyetleri sürdürdüklerini ifade etti.

Özellikle dağ bölgelerindeki üretimin daha nitelikli hale gelerek mülk sahibi ailelerin kazançlarının artmasını istediklerini belirten Altepe, bu yöndeki yatırımlara devam ettiklerini belirtti. Keles’in Kıranışıklar Köyü’nde yaptırılan ve 800 metrekarelik alana sahip olan ürün toplama merkezinin de bunlardan biri olduğunu ve yaklaşık 1 ay sonra hizmete gireceğini kaydeden Altepe, “Çevre düzenlemeleri ve asfalt çalışmalarıyla birlikte burası, başta çilek, kiraz ve ahududu gibi ürünlerin toplanacağı güzel bir merkez olacak.” dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ise Uzunöz, Kemaliye, Alpagut ve civar köyler için Kıranışıklar’da Pazar oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.