MHP Samsun milletvekili adayı Mustafa Keskin, ekonomideki kırılmanın yavaş yavaş vatandaşın cebinde kendini hissettirmeye başladığını söyledi.

İthalatın, üretim ekonomisi ile ters orantılı gidişinin istihdamın önündeki en büyük engellerden birisi olduğunu söyleyen Keskin, “2000’li yıllara kadar eksikleriyle beraber devam eden üretim ekonomisi 2000’li yıllardan sonra özellikle AKP döneminde yerini tamamen ithalata bıraktı. Dolayısıyla ithalata dayalı ekonomide ürünün işlendiği piyasaya dahil olmamanın faturası işsizlik olarak karşımıza çıkıyor. Ürünün işlenmesi gereken iş yeri olmayınca istihdam da haliyle olmuyor. Türkiye’nin geldiği nokta bu. Ve bugüne baktığımızda da görüyoruz ki turizm sektörü de sıkıntıda. İleriye dönük sıkıntı daha da artacak. Sanayide yatırımın olmadığı bir ekonomide ikame de söz konusu olmayacak. Bu insanlara yarın bir gün Allah korusun; krizde, fabrikalar peşi sıra kapatılırken, iş yerleri birer birer kapanırken, insanlar dışarıda kalınca bu insanlar ne olacak? Bunun sıkıntısını hepimiz çekmeyecek miyiz?” diye konuştu.

Halkın ekonomideki kırılmanın cebine olan yansımasını yeni yeni hissetmeye başladığını da sözlerine ekleyen Keskin, “Şu anda vatandaş, cebindeki sıkıntıyı hissediyor. Ve bunun genele yansımasının da farkındalar. Yakın zamana kadar halk, ekonomideki olumsuz gidişata dair uyarılara duyarlı değildi. Fakat artık sıkıntı kendini iyice göstermeye başladı. Eğer halkımızı düşünüyorsa, eğer işsizleri düşünüyorsak, eğer bu milleti düşünüyorsak, öncelikle bununla ilgili somut çalışmalar olması lazım. Olması gereken bu çalışmaları yakından takip ediyorum. Bütün meclis çalışmalarını takip ediyorum. Ama şu ana kadar bununla ilgili kayda değer bir kanun teklifine rastlamadım.” dedi.