Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy, Kırıkkale’de yetiştiricilerin yararlandıkları mera alanlarının yetersiz ve meraların verimsiz olduğunu, yetiştiricilerin sürüleri için çoban bulamadıklarını söyledi. Ulusoy, sorunların çözümünun takipçisi olacağını kaydetti.
Kırıkkale Karakeçili’nin Akkoşan köyünde yapılan 'çiftçi' toplantısına Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş katıldı. Ulusoy, burada yaptığı açıklamada Kırıkkale’de yetiştiricilerin yararlandıkları mera alanlarının yetersiz olduğunu kaydederek, meraların verimsiz olduğunu, yetiştiricilerin sürüleri için çoban bulamadıklarını söyledi.

Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik de, Karakeçili’nin mazisinin çok eskilere dayandığını, çoğunluğu yörük olan halkın Oğuzların Kayı boyundan geldiklerini, geçimini yüzyıllardır tarım ve hayvancılıktan sağladıklarını ifade ederek, Karakeçili’yi geliştirerek, kalkındırmak istediklerini belirtti.

Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için hayvan beslemede en ucuz girdi olan meraların tahdit çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ise, şunları kaydetti: “2 adet mera ıslah projesi uyguladık. Meralara 11 adet suluk ve sıvat yaptık. İl Özel İdare ve Bakanlık desteğiyle ıslah amaçlı damızlık koç ve teke dağıtımı yapıldı. 2 adet halk elinde ıslah projesi uygulayarak 12 bin koyun ıslah edildi. Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan eğitim projeleri uyguladık ve AB fonlarında Leonardo Da Vinci projesinden Avrupa ülkelerine teknik geziler düzenledik. İŞKUR destekli sürü yöneticisi eğitimleri verdik.”