CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, ilin ekonomisinin belkemiği olan mermer sektörünün kalkınması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Köksal, 2. Afyonkarahisar Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret etti.

Afyonkarahisar'ın ihracatının büyük bir kısmının mermer sektöründen karşılandığını belirten Milletvekili Köksal, ihracatın arttırılması için bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Stantları ziyaret ederek işadamlarıyla görüşen Köksal, Afyonkarahisar'ın yolların kesiştiği kavşak bir noktada bulunduğuna dikkat çekti. Afyonkarahisar’ın ihracatının yarısının mermer olduğunu ifade eden Köksal, bu sebeple fuarın ayrı bir önem taşıdığını dile getirdi: "Bu ve buna benzer organizasyonlar, kentin gelişimi ve tanıtılması açısından son derece önemli organizasyonlardır. Fuar koordinatörü Mehmet Abdioğulları ile fuarın düzenlenmesinde emeği geçen ve stant açarak yer alan tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum.”

Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar'da ekonominin belkemiği olan mermer sektörünün geliştirilmesi ve kalkınması çalışmalarının artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, "Afyonkarahisar'da ciddi bir istihdam sağlayan sektörün kalkınması için taşın altına herkesin elini koyması gerekli. Bu sebeple yatırımcıların ilimize yönlendirilmesi ve mevcut ihracat potansiyelinin arttırılması adına bizler, tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarına destek vermeye ve üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız.” diye konuştu.

2. Afyonkarahisar Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı Koordinatörü Abdioğulları da Köksal'a teşekkür ederek, fuar hakkında bilgi verdi.