Construction Week tarafından hazırlanan ve inşaat sektöründe Körfez Bölgesi’nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede TAV Grubu CEO’su Sani Şener, 10’uncu sırada yer aldı. Şener, 2015 yılının listesinde ilk 10’da yer alan tek Türk iş adamı oldu.

Construction Week tarafından inşaat sektöründe Körfez Bölgesi’nin ilk 10 ismini açıkladı. Dergi, TAV’ın havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi olduğunu, Körfez Bölgesi’nde Suudi Arabistan, BAE ve Katar başta olmak üzere güçlü bir varlık gösterdiğini vurguladı. TAV’ın çok kültürlü bir insan kaynağına sahip olduğunu belirten dergi, çalışanlarının profesyonel ve kişisel gelişimine yatırım yaptığını da ekledi.

TAV Grubu CEO’su Şener, listenin sembolik anlam taşısa da, aynı zamanda Türk mühendislik tekniğinin ve işçiliğinin dünyanın en zor pazarlarında gösterdiği başarının bir göstergesi olduğunu söyledi. Ödülün Medine’de, Cidde’de, Riyad’da, Abu Dabi’de, Umman ve Dubai’de çalışan genç mühendislerin, mimarların ve diğer tüm elemanların ödülü olduğunu dile getiren Şener, “Biz onlara sadece tecrübemizle öncülük ediyoruz. Hızlı bir büyüme gösteren Körfez Bölgesi bugün inşaat endüstrisi açısından dünyanın en rekabetçi coğrafyasıdır. TAV olarak biz havalimanı sektöründe uzmanlaştık ve tercih edilen bir marka haline geldik.” dedi.

LİSTEDE YER ALAN 10 İSİM

1. Bakr Bin Laden – Chairman, Saudi Bin Ladin Group
2. Yu Tao – Middle East CEO, China State Construction Engineering Corporation
3. Khaled Musaed El Seif – Chairman, El Seif
4. Ghassan Merherbi – Managing Director, ACC
5. Raja Hani Ghanma – CEO, Arabtec
6. Kez Taylor – Managing Director, ALEC
7. Mohammed Alabbar – Chairman, EMAAR Properties
8. Samer Khoury – President, CCC
9. Abdallah Masood – CEO, Al Arrab Contracting Company
10. Dr. Sani Sener – President & CEO, TAV Construction