Tüysüz, Emiroğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle KMTSO'de düzenlenen ''Ar-Ge İnovasyon Destekleri Bilgi Günü'' toplantısında konuştu:

İnovasyonu bir adım önde değerlendiren ve ona göre strateji üreten ülkelerin dünyada söz sahibi olacağını belirten Tüysüz, şöyle konuştu:
     ''Son 25 yıl içerisinde gelişmiş ülkelerin büyümelerinin yarısından fazlasının inovasyona dayandığını görüyoruz. Küresel oyunda söz sahibi olabilmemiz için tek seçeneğimiz inovasyondur. Onun için yapacağımız çok şey var ve politika yapıcılar da Türkiye'nin değişim ihtiyacını ve 2023 vizyonunu ortaya koydu.''
     Tüysüz, ''farklılık'' ve ''özgünlüğün'' rekabetin yeni parametreleri olduğunu ifade ederek,, ''Dünyada eskiden rekabet stratejisi doğa üstüne dayalıydı. Bugün baktığımızda kazanılmış üstünlüklere dayalı rekabet stratejisi ön plana geçiyor. Bizlerin elinde doğal kaynaklar yok. Petrollerimiz yok. Kaynaklarımız sınırlı. Bizim, çok güçlü ve dinamik bir insan nüfusumuz var. Dolayısıyla yeni ekonominin iki önemli kaynağı bilgi ve insan gücüdür. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor'' dedi.
     KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkan Yardımcısı Hilmi Yavuz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü San-Tez Programı Üyesi İlker Sönmez de inovasyon ve Ar-Ge'nin önemine ilişkin konuşmalar yaptı.
     Toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, daire müdürleri, iş adamları, akademisyenler ve diğer ilgililer katıldı.