KOBİ’lerin gelişimi için çalışan Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 'KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Destekleri Bilgilendirme Toplantısı' ile KOBİ’lere yol açmayı hedefliyor.

GTO, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve KGF Başkanı Faik Yavuz’un katılımlarıyla düzenleyeceği toplantıda, KOSGEB ve KGF’nun sağladığı kredi ve destekler anlatılacak. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı açıklamada, KOBİ’lerin oluşturdukları katma değer ve istihdamla ekonominin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirtti. Bartık, KOBİ’lerin sorunlarının yapısal ve girdi maliyetleri gibi görünse de esas sorunun finansmana ulaşma olduğunu ifade etti.

Bu nedenle KGF’nin çok önemli bir destekleyici olduğunu vurgulayan Bartık, şöyle devam etti: “KOBİ’lerin yeni iş kurma, mevcut tesisin genişletilmesi, hammadde temini, yeni teknoloji kullanımı, yeni işyerine taşınma, nakit sıkıntısı giderme, ihracat ve ithalatın finansmanı, teminat mektubu amaçlı kredilerde KGF, KOBİ’lere her türlü desteği veriyor. KOBİ’ler ekonomimizin can damarıdır. Bu gerçekten hareketle Oda olarak KOBİ’lere yol açmaya çalışıyoruz. Hedefimiz onların büyük pazarlarda yarışa dahil olmalıdır. Bunun için çalışıyoruz, bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz.”

Bartık, KOSGEB’in de tüm KOBİ’leri kucaklayan bir yapı olduğuna dikkat çekerek, katma değer üreten, istihdam sağlayan her işletmenin desteklendiğini kaydetti. KOSGEB desteklerinin KOBİ’lerin bölge, sektör ve ölçek parametrelerine göre farklılaşan ihtiyaçlarını dikkate alarak kurgulandığını anlatan Bartık, işletmelere desteklerin de bu gerçekten hareketle verildiğini ifade etti. Odanın da KOBİ’lere önemli destek verdiğini anımsatan Bartık, şu ifadeleri kullandı: “Gaziantep’ten yeni şampiyonların çıkması için KOBİ’lere yol haritası çizmeye çalışıyoruz. KOBİ’lere yönelik seminerler ve bilgilendirme toplantılarının yanı sıra yurtdışı fuar ziyaretleri ve sektör inceleme gezileri de düzenliyoruz. Bu seyahatler KOBİ’lerin dünya pazarını görmesi, sektörlerindeki son gelişmeleri takip edebilmeleri için büyük fırsatlar sunuyor. Gelişen, hedefini büyük tutan KOBİ’ler, bir gün büyük firma olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde onlarca firmamız var.”

Bartık, ihracata dayalı büyüme hedefi doğrultusunda Türkiye’ye değer katacak yeni şirketler görmek istediklerini vurguladı. Bu çerçevede Gaziantep’te başarılı çalışmalara imza atan firmaların ihracatçı kimliğini almasını beklediklerini anlatan Bartık, “Biz de Oda olarak ülkemize ve şehrimize katma değer sağlayacak şirketlerimize destek veriyoruz.” dedi.

Yarın GTO yapılacak toplantıda işin uzmanlarının bu konuda firma yetkililerine detaylı bilgi vereceğini belirten Bartık, “Saat 11.00’da başlayacak toplantı girişimciler için çok önemli, firma temsilcilerini bu toplantıya bekliyoruz.” diye konuştu.