Sürat Kargo, kredili ödeme sistemini devreye alıyor. Bu sistem ile satın aldığı kredi paketinden aylık taksitlerle yararlananlara yüzde 67’ye varan indirimler uygulanıyor.


İndirimler, ön ödemeli kargo paketleri ile çok gönderim yapan şirketlere ve bireysel müşterilere hitap ediyor.

Sürat Kargo, 50 TL, 100 TL, 250 TL, 500 TL, 1.000 TL ve 3.000 TL tutarında paketler sunuyor. Bu paketlerden yararlanan müşteriler, kullandıkları kadar ödeme imkanından ve indirimlerden faydalanabiliyor 30 Ds/Kg'a kadar olan gönderilerde bu indirimler uygulanıyor.

Müşterilerden gelen taleplere cevap verdiklerini belirten Sürat Kargo Genel Müdür Halis Sağırlı "Firmalar ilk defa e-ticaret sektörüne girdiklerinde büyük kargo maliyetleriyle boğuşma durumunda kalıyor. Biz bu paketler ile KOBİ’lerin büyük firmalarla rekabet imkânını arttırdık. Bilhassa büyük e-ticaret firmaları, kargolardan büyük indirimler alabilmektedir. Fakat küçük firmalar indirim alamadıkları için büyük firmalarla rekabet edemiyor." dedi.

Türkiye'nin her yerinden tek fiyat uyguladıklarını anlatan Sağırlı, şöyle devam etti:

" Normalde gönderilen kargoların yola göre fiyatları şekillenmektedir. Ancak kredili kargoda yol kavramı olmaksızın her yöne aynı fiyat uygulaması yapılmaktadır. Müşterilerin normal zamanlarda aldıkları hizmetler karşısında ekstra fiyat talep edileceği algısı söz konusu olduğu için akıllarında beliren ‘acaba ne kadar ödeyeceğim’ sorusunu ön ödemeli kargo projesi ile ortadan kaldırdık. Verilen hizmet neticesinde kurumsal firmaların ücretsiz olarak yararlandığı adresten alım, adrese takdim ve sigorta gibi hizmetleri kredili kargodan yararlanan bütün müşterilerimize sunduk."

Uygulamaların 3 dakikada yapıldığını vurgulayan Sağırlı, öğrenci ve esnafın da kullanabilmesi için 50 ve 100 TL tutarında kredili paketleri devreye aldıklarını açıkladı. Halis Sağırlı; ailelerin, çocuklarına, akrabalarına, sebze, meyve, kuru gıda gibi ihtiyaçlarını kurumsal firmalar ile aynı fiyatlara göndermelerine de ortam oluşturduklarını sözlerine ekledi.