Orkide markasıyla sıvı yağ sektörünün lideri olan Küçükbay A.Ş., Arı Yağ’ı da satın aldı. Arı Yağ, bundan böyle Küçükbay bünyesinde etkinlik kazanacak.

Küçükbay A.Ş., yaptığı atılımlarla sıvı yağ pazarındaki gücünü pekiştiriyor. Kısa bir süre önce Türkiye’nin köklü zeytinyağı markalarından Ekiz Yağ’ı bünyesine katan şirket, son olarak Arı Yağ’ı da satın alarak marka atağını sürdürdü. 1972 yılından bu yana Marmara’nın tanınmış markası olan Arı Yağ, Küçükbay çatısı altında üretimine devam edecek. Küçükbay A.Ş.’nin iç satışlarında olduğu kadar ihracat, üretim ve istihdam kapasitesiyle de sektörde rakipsiz konuma yükseldiğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, birbiri ardına gelen marka ataklarının bu gelişimin doğal bir sonucu olduğunu söyledi. Küçükbay, “Arı markasını portföyümüze katmaktan mutluyuz. Arı Yağ, Marmara’da bölgesel güçlü bir marka. Ekiz ise Ege’nin önemli bir markası. Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları arasında hızlı adımlarla yol alıyoruz. Yatırımlarımız ve güçlü markalarımızla gün geçtikçe daha yüksek hedeflere ulaşmanın gayretindeyiz.” dedi.

‘YENİ MARKALARLA PAZAR PAYIMIZI DAHA DA ARTTIRACAĞIZ’

Türkiye’de yağ sektörünün gelişiminde Küçükbay A.Ş.’nin önemli bir aktör olduğunu ifade eden İç Satış ve Pazarlama Koordinatörü Kaya Büker ise, “35 yıldan bu yana Orkide ile yağ sektöründe zirveye yerleşen bir kuruluş olarak, Ekiz ve Arı Yağ ile pazar payımızı daha da arttırmanın gayretindeyiz. Arı, özellikle Balıkesir, Çanakkale ve Marmara Bölgesi’nin önde gelen yağ markası. Küçükbay A.Ş. çatısı altında kısa sürede daha iyi bir başarı sağlayacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.