Bank Asya’ya yönelik gasp operasyonuna bir tepki de Batı Antalyalılardan geldi. El emeği ile kazandıkları para ve altın gibi birikimlerini Bank Asya'ya yatırarak destek veren müşteriler, 'milletin bankası', 'para yatırmaya geldik', 'Bank Asya dimdik ayakta', 'seninleyiz Bank Asya', 'para çekmeye değil yatırmaya geldik' pankartları açarak operasyona tepki gösterdi.

Kadın erkek çok sayıda Kumlucalı, sabahın ilk saatlerinen itibaren Bank Asya şubesinin önünde toplandı. Banka mesaiye başlar başlamaz da kadınlar altınlarını, erkekler ise tüm bitikimlerini bankaya yatırdı. Birçok müşteri de arabalarını satılığa çıkararak alacakları paraları Bank Asya'ya yatıracağını söyledi. Ayrıca birçok vatandaş ise ev ve araba alarak yatırımda bulunma planından vazgeçip nakitlerini açtırdıkları hesaplara yatırdı. Öte yandan banka önünde toplanan çok sayıdaki Kumlucalı Kur'an ve cevşen okudu, dua etti.

Finike ilçesinde ikamet eden emekli Akif Küsmez, cebindeki son pazar parasını yatırdığını söyledi. Küsmez, "Serçenin hesabı değirmene su taşımaya geldik. Bir gaga sudan ne olacak demeyin, niyetimiz önemli niyetimiz Allah yolunda olmaktır. Bu yolda emek sarf edenlere selam olsun." diyerek tepkisini dile getirdi.

Hem bankaya destek vermek hem de bu durumu protesto etmek için şubelere akın eden Batı Antalyalılar arasında babasıyla birlikte elindeki kumbarayla gelen Özel Kumluca Toros Koleji anasınıfı öğrencilerinden Süleyman Salih Özger (6) tüm paralarını adına açılan hesaba yatırdı.