Avustralya’nın Hutchison Port isimli kargo şirketi için Brisbane ve Sydney şehirlerinde çalışan 97 kişinin, email ve telefon mesajları gönderilerek işten çıkarılmaları, liman işçileri tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Arkadaşlarının, haksız ve küçük düşürücü bir şekilde işten atıldığını düşünen liman işçileri, Hutchison Port şirketini protesto etmek için limana gelen bir kargo gemisini boşaltmayı reddediyor.

Capitaine Tasman isimli gemi Avustralya saatiyle Pazartesi sabahı yükünü boşaltmak için Sydney Limanı’na yanaştı. Ancak işçiler, kargo gemisini boşaltmayı reddince, gemi yeniden açıldı ve üzerindeki yükle denize demir attı.

Öte yandan, Brisbane’da işçiler şehrindeki limana giden yolu barikatla kestiler. İşçiler sloganlar atarak durumu protesto ettiler ve arkadaşlarının işten çıkarılmalarının, onur kırıcı ve Avustralyalılığa yakışmayan bir şekilde yapıldığını belirttiler.

97 işçiyi çıkaran Hutchison Ports isimli şirket ise işten çıkarmaların finansal kayıp nedeniyle mecburen yapıldığı yönünde bir açıklama yaptı.

Ancak, Queensland Eyaleti Hazine Bakanı Curtis Pitt yaptığı bir açıklamayla, işten çıkarılan işçilere destek verdi. Curtis, işçilere yapılan muamelenin onur kırıcı olduğunu belirterek, “İnsanların işini kaybetmesi zaten yeterince üzücü bir durum. Ancak gecenin bir vaktinde, ucuz bir telefon mesajıyla işten çıkarılmak, herkesin içine sindirebileceği bir şey değil. Hükümet olar işten çıkarılanlara her türlü yardıma hazırız.” dedi.