Antalya'nın Manavgat ilçesinde ilk 5,5 ay içinde bölgeye gelen Rus turistlerde yüzde 30 düşme oldu.

Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat destinasyonunda Rus turist durgunluğu devam ediyor. Manavgat'a gelen 4 milyon turistin yüzde 54'nü Almanlar, yüzde 29'unu Ruslar, yüzde 8'ni İngilizler, yüzde 5,5'ni Hollandalılar, yüzde 3,2'ni İskandinavlar ve diğer milletler oluşturuyor. 580 bin yatak kapasitesine sahip Antalya'nın 220 bin yatağı Manavgat'ta bulunuyor.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Rus turizmdeki durgunluğun halen devam ettiğini, Manavgat destinasyonunundaki bir önceki yıla göre Rus turistin tatile gelmedeki düşüklüğünün yüzde 30 olduğunu kaydetti.

Manavgat turizminin besleyen ana turistin başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistler ile Ruslar olduğunu belirten Aydoğan, "Rus turizmindeki yüzde 30'luk düşme bölgede turizm dengelerini altüst etti. Düşme halen devam ediyor. Turizmcileri bu yıl zor bir sezon bekliyor. Bölgemizin en büyük handikabı yüzde 30 oranında Rus turist eksikliğine rağmen hesabı kitabı pazar payı araştırılması yapılmadan bu sene 8 bin yatağın turizme açılması. Bu şekilde yatak artışı olursa bu sene turizmcileri bekleyen sorunlar gelecek yıl devam edecektir." diye konuştu.