Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, su zengini Manavgat'ın bugüne kadar su sporları turizmde hak ettiği yere gelemediğini söyledi.

220 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ın turizmi çeşitlendirilmesi için su kaynaklarını turizme kazandırması gerektiğini belirten Aydoğan, su kaynakları yeterince turizme kazandırılmadığı için bölgede turizmi 7 ay ile sınırlı kaldığını kaydetti. Bünyesinde Manavgat, Oymapınar, Naras barajları ve turizm şehrini ortasından ayıran dünyaca ünlü Manavgat Çayı ve Titreyengöl'ün bugüne kadar yeterince su turizminde hak ettiği yere gelemediğini altını çizen Aydoğan, 1. Manavgat Belediyesi Titreyengöl Dragon ve Kano Festivali'nin bir başlangıç olduğunu, bunun kano ile desteklenerek su sporları aktivitelerinin yılın 12 ayına yayılması gerektiğini vurguladı.

Dünya turizminde önceliğin temiz çevre, temiz deniz, su zenginliği ve su temizliğinin ön planda olduğunu belirten Aydoğan, "Manavgat niçin bir ikinci Venedik olmasın? Böylesi bir coğrafya, böylesi su zenginliği, doğal güzellik ve tarih ve kültür zenginliğinin olduğu bir yer dünyada yok. Tarihten bugüne suyun olduğu yerde her zaman hayat olmuştur. Medeniyetler su kaynaklarının olduğu yerlerde var olmuşlardır. Su kaynağı zengin Manavgat'ın su sporları turizmde zirve olması lazım. Manavgat Irmağı, Beşkonak Köprülü Kanyon ve Titreyengöl ve diğer su kaynakları her türlü su turizmine yönelik aktivitelerin yapılabileceği yerler. Su kaynağı zenginliğimizi turizme kazandırmak zorundayız. Bunu başarırsak Manavgat'ta yılın 12 ayı konaklama tesislerini açık tutmak için adım atmış oluruz." diye konuştu.